Обміняти сертифікат на нове житло можна через «Дію»

Обміняти сертифікат на нове житло можна через «Дію»

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Раніше в «Дії» можна було дізнатися суму компенсації та термін дії. Зараз через застосунок можна купити житло. Тож відтепер власники зруйнованого житла можуть використати житлові сертифікати в «Дії» для придбання нового помешкання. 

Як використати сертифікат у «Дії»:

1. Оновіть застосунок до останньої версії.

2️. У розділі «єВідновлення» відкрийте вкладку «Сертифікати на житло».

3️. Натисніть «Забронювати кошти».

Протягом п’яти робочих днів в «Дію» надійде підтвердження, що кошти заброньовані.  Після цього є 30 днів для оформлення угоди купівлі-продажу. Її можуть оформити тільки ті нотаріуси, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. 

Протягом п’яти днів кошти надійдуть продавцю житла. Якщо людина не встигає, можна повторно подати заяву про бронювання коштів. 

Придбати можна квартиру чи будинок на вторинному ринку. Або вкласти інвестиції в будівництво.

Щоб скористатися сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості в центрах надання адміністративних послуг або через нотаріуса.

Читайте також: Збільшили суму допомоги за програмою єВідновлення

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected] 

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (066) 945 65 60.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини