Збільшили суму допомоги за програмою єВідновлення

Збільшили суму допомоги за програмою єВідновлення

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Новий етап програми єВідновлення дає змогу українцям, чиє житло постраждало внаслідок воєнних дій, отримати збільшену допомогу для капітального ремонту.

На першому етапі виплати одержували українці, житло яких потребувало невеликого оновлення. Максимальна сума допомоги становила 200 тисяч гривень. 

Тепер кошти отримуватимуть громадяни, чиє житло постраждало суттєвіше й потребує капітального ремонту. Максимальна сума компенсації:

       – 350 тисяч гривень для квартири;

       – 500 тисяч гривень для приватного будинку.

Ці кошти зараховуватимуть двома частинами. Спочатку власники пошкодженого житла отримають 70 відсотків компенсації. На ці кошти зможуть зробити основні роботи з відновлення домівки. 

Після цього потрібно подати повідомлення про завершення проміжного ремонту. Його перевірить комісія місцевої ради та внесе відомості в Реєстр пошкодженого та знищеного майна. Після цього людині надійде другий транш на 30 відсотків, який можна витратити на завершення ремонту.

«На відміну від першого етапу тут запроваджуємо обовʼязкову систему звітів. Їх буде два. Перший – проміжний, коли використана перша частина траншу. І фінальний – коли ремонт зроблений», – додає Олександр Кубраков, віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зараз погоджено понад 2700 заяв про капітальне відновлення житла на загальну суму 665 мільйонів гривень. Ці кошти вже передали на виплату.

Читайте також: Програма «Віднови дім»: як отримати до 7,2 мільйона гривень на відбудову житла

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (066) 945 65 60.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини