Право власності на земельний пай потрібно оформити до 2025 року

Право власності на земельний пай потрібно оформити до 2025 року

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

До 1 січня 2025 року земельні частки (паї) необхідно належно оформити, в іншому випадку земельні ділянки набудуть статус безхазяйного майна і вважатимуться комунальною власністю територіальної громади. 

Тому всі землевласники, щоб не залишитися без своїх наділів, мають зареєструвати їх у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Такі вимоги передбачені статтею 13 Закону України “Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)”.

Що необхідно зробити, щоб оформити право власності й отримати витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно, якщо у вас є сертифікат:

-подати до сільської (селищної чи міської) ради, на території якої розташована земельна частка (пай) заяву про передачу у власність земельної ділянки та надання дозволу на розробку документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної в натурі (на місцевості);

-звернутись до землевпорядної організації, щоб розробити проектну документацію із землеустрою та встановлення меж земельної ділянки;

-звернутись до центру надання адміністративних послуг з заявою про реєстрацію земельної ділянки та присвоєння їй кадастрового номеру;

-звернутись до відповідної місцевої ради, щоб затвердити розроблену проектну документацію із землеустрою та оформити земельну ділянку у власність;

– звернення до центру надання адміністративних послуг, нотаріуса для проведення державної реєстрації права власності на сформовану земельну ділянку та дадуть витяг про реєстрацію права власності на земельну ділянку, який є тим документом, що посвідчує право власності.

Читайте також: Учні 4 класів будуть проходити ДПА

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected] або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини