Припинити право власності можна в нотаріуса або у місцевій раді

Припинити право власності можна в нотаріуса або у місцевій раді

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Держава спростила умови отримання житлових сертифікатів за зруйноване житло. Тепер, щоб припинити право власності на знищену нерухомість, достатньо витягу з Реєстру пошкодженого та знищеного майна. 

Витяг із Реєстру необхідний, якщо власник не отримав копії акта обстеження будинку. Якщо ж цей документ є – право власності можна припинити в нотаріуса чи державного реєстратора в Центрі надання адміністративних послуг.

Витяг із Реєстру можна отримати у будь-якого нотаріуса, який має до нього доступ. А також у місцевій раді – але тільки в тій громаді, де розташоване зруйноване помешкання.

Припинити право власності на знищене житло потрібно не раніше, як ви отримаєте житловий сертифікат і забронюєте по ньому кошти, але до того, як укладете угоду купівлі-продажу.

Нагадаємо, у грудні 2023 року в Україні стартувала програма житлових сертифікатів, за які купують нове житло замість зруйнованого. Одна з обов’язкових умов отримання компенсації  – припинення права власності на знищену війною нерухомість.

Читайте також: Як припинити право власності на зруйноване майно

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини