Разова допомога до Дня Незалежності: категорії та суми виплат у 2024 році

Разова допомога до Дня Незалежності: категорії та суми виплат у 2024 році

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

До Дня Незалежності 2024 року деякі категорії українців отримають разову фінансову допомогу від 450 до 3100 гривень. Заяви на отримання цих виплат можна було подати до 1 серпня, а в разі неможливості це зробити у зазначений термін – до 1 жовтня. 

Хто отримає і які суми:

  1. Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні в’язні концтаборів, гетто й інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
    • I група – 3 100 гривень;
    • II група – 2 900 гривень;
    • III група – 2 700 гривень.
  2. Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції гідності та колишні неповнолітні в’язні концтаборів, гетто й інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях – 1 000 гривень.
  3. Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3 100 гривень.
  4. Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 статті 10 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге – 650 гривень.
  5. Члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України – 1 000 гривень.
  6. Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників та інших учасників боротьби з нацистським режимом у тилу ворога – 450 гривень.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Міністерство освіти і науки запускає проєкт «Школа офлайн»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини