Реформа вищої освіти: стипендія за контракт із роботодавцем

Реформа вищої освіти: стипендія за контракт із роботодавцем

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Верховна Рада планує розглянути урядовий законопроєкт №10399 про реформування фінансування вищої освіти. Урядовці пропонують низку змін, які вплинуть на майбутніх студентів. Одна з новацій  – студенти, які навчаються за державним замовленням, зможуть укладати трудову угоду на три роки. 

Про це в інтервʼю Апострофу сказав заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький.

Коли студент пройде половину освітньої програми, йому запропонують направлення на перше робоче місце, куди він поїде працювати після навчання. Студент укладає контракт з майбутнім роботодавцем. 

«Якщо людина відмовляється від контракту, з нього не вимагатимуть повернення грошей, які були витрачені на його навчання за державним замовленням. І з вишу не виключать. Проте продовжити навчання він зможе тільки на контрактній основі, сам сплативши його вартість», – зазначив заступник міністра.

Для тих, хто погодиться на перше робоче місце за направленням, передбачені певні стимули. Стипендію підвищать до рівня мінімальної зарплати, з першого квітня 2024 року це вісім тисяч гривень.

Оператором цієї програми буде Державна служба зайнятості, яка збиратиме дані про потреби економіки в підготовці фахівців за держзамовленням.

«У першу чергу вона, звісно, звертатиметься до державних органів. Та не тільки. За задумом, будь-яке підприємство, зокрема й приватне, зможе надати інформацію про свої потреби у спеціалістах і про готовність надати їм перше робоче місце», – сказав Винницький.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Коли буде відома дата й місце тестування

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини