Співвласники зруйнованого житла можуть подати заяву на єВідновлення

Співвласники зруйнованого житла можуть подати заяву на єВідновлення

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Відтепер послуга єВідновлення доступна для тих, хто мав житло у спільній власності, й воно було зруйноване через бойові дії.

Для цього в «Дії» співвласникам необхідно разом одну спільну заяву або кожному окремо.

Комісія органу місцевого самоврядування опрацює повідомлення. Визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності. 

У кожного буде свій житловий сертифікат. Його можна використати, щоб самому купити нову квартиру чи будинок, або обʼєднати сертифікати з іншими співвласниками, щоб разом придбати житло.

Щоб скористатися житловим сертифікатом, спочатку потрібно припинити право власності на знищену нерухомість за згодою всіх співвласників. Але робити це треба тільки після того, як кожен співвласник отримає сертифікат.

Читайте також: Підтвердити знищене майно на окупованих територіях можуть дрони

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини