Стартував другий етап програми єВідновлення

Стартував другий етап програми єВідновлення

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

В Україні стартував другий етап програми єВідновлення – компенсація за зруйноване війною житло. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ми обіцяли, що допомога до 200 тисяч гривень на ремонт пошкодженого майна – це лише перший крок у великій програмі відновлення. Тисячі українських родин втратили домівки. Є багато випадків, коли нема чого ремонтувати. Тому запускаємо другий етап програми єВідновлення. Це компенсація за зруйноване житло», – сказав глава уряду.

На що можна витратити кошти:

– На будівництво. У цьому випадку кошти надійдуть на рахунок.

– На придбання квартири чи іншого житлового приміщення з використанням житлового сертифіката.

Розмір компенсації визначатиме комісія за спеціальною формулою. Враховуватимуть, де розташований знищене житло, рік його забудови, площу. Але сума не буде меншою за вартість спорудження житла такої ж площі у тому ж місці.

Нагадаємо, 12 травня в Україні почала діяти програма допомоги на відновлення пошкодженого житла, тобто ремонти. Подати заявку можна через портал «Дія». А згодом це можна буде зробити через Центри надання адміністративних послуг, органи соціального захисту та нотаріусів. Паперова форма подання документів діятиме паралельно із подачею заяв у «Дії».

Отримати консультацію щодо програми єВідновлення можна на урядовій гарячій лінії за номером 15-45.

На допомогу для ремонту житла подали понад 15 тисяч заяв. 

Читайте також: Як подати заяву на отримання компенсації за пошкоджену нерухомість

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини