Термін дії довідки ВЛК обмежений

Термін дії довідки ВЛК обмежений

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Відповідно до постанови Кабміну від 16 травня 2024 року №560, у мирний час держава визначає, які завдання виконуватиме резервіст чи військовозобов’язаний під час особливого періоду – тобто, коли оголошена мобілізація або запроваджений воєнний стан. 

Перед включенням особи до військової команди вона проходить медичний огляд. За результатами військово-лікарської комісії оформляється довідка з висновком щодо придатності до військової служби. Строк дії такої довідки 5 років

Придатним до військової служби вручають мобілізаційне розпорядження. Коли держава оголошує мобілізацію, їх призивають на службу за висновками раніше пройдених медичних оглядів. Також проводять опитування, чи мають особи скарги на стан здоров’я. Резервістів та військовозобов’язаних, які не мають скарг на здоров’я, не направляють на ВЛК. 

Громадян, які не проходили медичний огляд або в яких закінчився строк дії рішення  про придатність до військової служби, направляють на медогляд.

Громадян, які перебувають на військовому обліку та прибули до ТЦК для уточнення своїх облікових даних (адреси місця проживання, номера телефону, адреси електронної пошти та інших персональних даних), на медичний огляд не направляють.

На медичний огляд громадян, які уточнили свої облікові дані, викликають повісткою.

Під час мобілізації та воєнного стану строк дії довідки з висновком щодо придатності до військової служби становить один рік.

Тобто, у мирний час довідка діє п’ять років. Під час воєнного стану – один рік.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Коли повістка вважатиметься врученою

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини