У «Дії» можна подати заяву на чотири види допомоги

У «Дії» можна подати заяву на чотири види допомоги

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

У «Дія-Звернення» планують запустити сервіс, який допоможе подати заявку на чотири види соціальної допомоги, повідомляє Мінсоцполітики.

Йдеться про допомогу:

– при всиновленні дитини;

– на дітей із тяжкими перинатальними ураженнями нервової системи, тяжкими вродженими вадами розвитку, рідкісними орфанними захворюваннями, онкологічними, онкогематологічними недугами, хворих на дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу, гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність.

– особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;

– на дітей одиноким матерям.

На порталі «Дія» почали тестувати новий сервіс. Просять зголоситися осіб, яким ще не призначили таку допомогу та які можуть подати заяву через «Дію». 

Свої дані можна внести в цю анкету.

Читайте також: Як отримати витяг про відсутність судимості через «Дію»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини