Україна визнаватиме освіту, здобуту на окупованих територіях

Україна визнаватиме освіту, здобуту на окупованих територіях

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт № 9591 «Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України». 

Він передбачає визнання в Україні освіти, яку українці здобули на тимчасово окупованих територіях. Вони мають пройти атестацію, щоб мати змогу продовжити навчання в українських закладах.

Підтримати цей законопроєкт закликали правозахисні організації України. Через окупацію за більш ніж дев’ять років сотні тисяч українських дітей вимушені були здобувати освіту на захоплених росіянами територіях. Але через те, що Україна не визнає документи про їхню освіту, постає питання щодо працевлаштування чи продовження навчання.

Верховна Рада має проголосувати за законопроєкт у другому читанні, потім його має підписати президент — лише тоді закон запрацює.

Читайте також: Діти переселенців, які народилися після початку війни, отримуватимуть виплати

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини