<strong>Відключення світла: в абітурієнтів буде ще одна можливість скласти тест</strong>

Відключення світла: в абітурієнтів буде ще одна можливість скласти тест

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Якщо через відключення світла абітурієнти не зможуть скласти національний мультипредметний тест, їм нададуть ще одну можливість.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Учасник може подати заяву для участі в додатковій сесії тестування, якщо під час основної сесії він не міг працювати над тестом понад 2,5 години через повітряну тривогу, технічні проблеми або відсутність електроенергії. Якщо ж через відключення світла не вдалося скласти тест і під час додаткової сесії, абітурієнту нададуть ще одну можливість. 

«Український і регіональні центри оцінювання якості освіти налагодили комунікацію з усіма суб’єктами, від яких може залежати мінімізація ризиків. Міністерство енергетики та ДТЕК роблять усе можливе, щоб запобігти вимкненням електроенергії у тих закладах освіти, де проводиться НМТ. Однак повністю зарадити проблемі неможливо – чимало закладів під’єднано до тих самих ліній, що й інші побутові чи промислові споживачі», – зазначили в УЦОЯО.

У відомстві наголошують: якщо зареєстровані учасники не зможуть пройти оцінювання навіть під час додаткової сесії, таким вступникам нададуть ще одну можливість пройти НМТ. 

«Ми сподіваємося, що таких ситуацій не виникне й усі учасники зможуть завершити тестування й отримати свої результати для подання їх для вступу до вишів», – підкреслили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Як отримати інформацію про результати мультипредметного тесту

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини