<strong>За зруйноване житло на окупованих територіях платитимуть компенсацію</strong>

За зруйноване житло на окупованих територіях платитимуть компенсацію

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Верховна Рада 4 червня підтримала в першому читанні законопроєкт №11161 щодо компенсації за знищене майно, розташоване на тимчасово окупованих територіях.

Законопроєкт спрощує отримання компенсації за зруйновану та пошкоджену нерухомість, що розташована на окупованих територіях або там, де ведуться бойові дії. Депутати пропонують прирівняти пошкоджене майно на окупованих територіях до зруйнованого. Оскільки там неможливо зафіксувати пошкодження. 

Власник такого майна зможе подати заяву про компенсацію за прописаними процедурою та переліком документів, але без вимоги надати фото- й відеодокази майна до та після знищення. Фізичний огляд обʼєктів не проводитимуть. 

У такому разі власник майна під час заповнення заяви на компенсацію відмовляється від права власності на таке майно на користь держави.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Яке лікування безплатне для ветеранів

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини