Як обміняти лампочки через «Дію»

Як обміняти лампочки через «Дію»

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

З 30 січня українці можуть безплатно обміняти п’ять лампочок розжарювання на стільки ж сучасних енергоощадних LED-елементів. Заявку на обмін можна оформити на порталі або у застосунку «Дія».

Для цього виконайте такі кроки:

– авторизуйтеся в «Дії» або оновіть застосунок на вашому гаджеті;

– відкрийте меню «Послуги» й оберіть «Обмін лампочок»;

– заповніть поля: контактний номер телефону, відділення Укрпошти, в якому плануєте забирати лампочки, тип LED-ламп та їх кількість;

– натисніть «Замовити» й очікуйте підтвердження від «Дії». 

Після сповіщення можна йти у відділення пошти з цифровим або фізичним паспортом та п’ятьма старими лампочками.

На першому етапі програми LED-лампами забезпечать обласні центри та міста Краматорськ, Покровськ на Донеччині, Кривий Ріг Дніпропетровської області. А до кінця лютого лампи мають надійти до поштових відділень райцентрів і сіл.

Лампи зберігатимуться у відділенні Укрпошти протягом п’яти робочих днів. Якщо за цей час замовник не обміняє їх, заява анулюється. 

Обміняти лампи можна буде й без попередньої електронної реєстрації. Однак лише за наявності LED-ламп у відділенні. 

Нагадаємо, заміну 30 мільйонів лампочок фінансує Євросоюз. Ця програма допоможе енергетикам збалансувати енергосистему. LED-лампи споживають у 7-8 разів менше електроенергії, ніж лампи старого зразка.

Читайте також:  Як відправити посилку Укрпоштою за кордон

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини