Як відправити посилку Укрпоштою за кордон

Як відправити посилку Укрпоштою за кордон

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Багато українців через війну виїхали за кордон. Відправити їм посилку можна Укрпоштою. Як це зробити.

За посиланням перевіряємо, чи можна пересилати ті предмети, які ви хочете відправити.

Обираємо поштове відділення, де зручно оформити відправлення. В обласних центрах можна викликати кур’єра, заповнивши форму на сайті.

Обов’язково ознайомтеся з правилами митного оформлення.

Для відправлення посилки підготуйте таку інформацію: ПІБ, повні поштові адреси, індекси та номери телефонів відправника й отримувача.

Оплатіть послугу. 

Отримайте квитанцію, на якій зазначено трек-номер. Відстежувати відправлення можна на сайті, в особистому кабінеті, в мобільному застосунку, чат-боті в месенджері або контакт-центрі за номером: 0 800 300 545.

При зазначенні повної поштової адреси слід вказати назву країни, область (штат), населений пункт, вулицю, номер будинку й номер квартири.

Нагадаємо, з січня Укрпошта на 75 відсотків знизила вартість доставлення в Польщу.

Читайте також: Українці зможуть одружитися та розлучитися за кордоном

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини