Як оформити тимчасові посвідчення в окупації

Як оформити тимчасові посвідчення в окупації

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Уряд ухвалив експериментальний проєкт, який дозволить людям з окупованих територій оформити тимчасове посвідчення громадянина України через членів сімʼї або законних представників. 

Оформити документ можна без присутності самої особи, яка перебуває в окупації. Обов’язкова умова – член сімʼї або представник, який звертається від імені цієї людини, має бути на підконтрольній території.

Тимчасове посвідчення громадянина України оформлюватимуть органи Державної міграційної служби. За ним можуть звернутися:

• один із батьків або усиновлювачів;

• опікун, піклувальник, інший законний представник;

• один із подружжя;

• повнолітня дитина або онук;

• рідні брат або сестра. При чому звернутися можуть і повнорідні – тобто які мають спільних обох батьків, і неповнорідні – мають спільного одного з батьків;

• Мінреінтеграції з офіційним зверненням.

Оформлення тимчасового посвідчення громадянина України можливе для таких осіб:

• які втратили паспорт громадянина України, але інформація про оформлення паспорта, в тому числі закордонного, є в Єдиному державному демографічному реєстрі або в системі Державної міграційної служби;

• для осіб до 18 років, про яких немає інформації в Реєстрі або у системі ДМС.

Тимчасове посвідчення виготовлятимуть безплатно протягом 15 робочих днів із дня подання заяви-анкети.

Готовий документ надійде до територіального органу Державної міграційної служби або Мінреінтеграції. Посвідчення передадуть законному представнику або члену сімʼї, які своєю чергою мають передати його особі, на яку оформлене таке тимчасове посвідчення.

Читайте також:  Які документи посвідчують особу 

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини