Як ветеранів забезпечують препаратами у лікарні та вдома

Як ветеранів забезпечують препаратами у лікарні та вдома

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Ветерани мають право на безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій. При лікуванні у медичному закладі або вдома захисники й захисниці можуть розраховувати на безоплатні ліки, зазначають у Національній службі здоров’я.  

Людям із хронічними захворюваннями доступ до препаратів полегшує державна програма «Доступні ліки». За нею пацієнти, які постійно приймають ліки, можуть одержати їх безоплатно або з частковою доплатою. Для цього потрібен електронний рецепт від сімейного або профільного лікаря. Забрати медикаменти можна в аптеці, яка має договір із НСЗУ.

Зараз у програмі понад 500 найменувань ліків та медвиробів при таких захворюваннях:

– серцево-судинні, зокрема для профілактики інсультів та інфарктів;

– діабет I та II типу, нецукровий діабет;

– хронічні обструктивні захворювання легень, бронхіальна астма;

– розлади психіки та поведінки, епілепсія;

– хвороба Паркінсона.

А також:

– знеболювальні для паліативних хворих;

– імуносупресанти;

– тест-смужки для вимірювання рівня цукру.

Під час стаціонарного й амбулаторного лікування ліками з Національного переліку основних лікарських засобів пацієнти забезпечуються безоплатно. У цей перелік входять препарати при серцевій недостатності, туберкульозі, гепатитах, хворобі Паркінсона, інсуліни, протисудомні, гормони. Медзаклади зобов’язані закуповувати їх самостійно та покривати потреби пацієнтів на 100 відсотків. 

Читайте також: Медична допомога при інсульті. Що передбачає Програма медичних гарантій

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини