Як зростуть пенсії з 1 березня

Як зростуть пенсії з 1 березня

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

В Україні найближчим часом планують провести індексацію пенсій. Виплати зростуть для всіх пенсіонерів. 

З початку березня розмір пенсій зросте в середньому на 322 гривні, повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що індексація охопить виплати всіх пенсіонерів, зокрема й тих, які продовжують працювати. З 1 березня заплановано провести загальну індексацію на вісім відсотків.

«Середня пенсія збільшиться приблизно на 322 гривні й досягне 5 717 гривень», – підкреслила Жолнович.

Також міністерка уточнила, що найменші пенсії, які отримують громадяни з невеликим трудовим чи страховим стажем, зростуть у середньому на 364 гривні.

Уряд протягом останніх двох років проводить індексацію, щоб максимально підвищити найменші пенсії. 

«Мінімальна пенсія становитиме не менше 2 725 гривень, а найвища зросте майже на три тисячі – до 23 610 гривень», – додала Оксана Жолнович.

Читайте також: Що робити, якщо стажу не достатньо, але потрібна допомога

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини