Що робити, якщо стажу не достатньо, але потрібна допомога

Що робити, якщо стажу не достатньо, але потрібна допомога

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Якщо людина досягла пенсійного віку, але не має необхідного стажу, можна оформити тимчасову державну допомогу.

Тимчасову допомогу призначають підрозділи з питань соціального захисту населення. Для отримання такої допомоги треба мати щонайменше 15 років стажу.  

Розмір допомоги переглядають кожні пів року – щоб урахувати зміни фінансового стану людини та її середньомісячного доходу. Таку виплату особа отримує, поки не стане пенсіонером.

Важливо! Розмір цих виплат визначають як різницю між прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність (2 361 гривня), і середнім доходом на кожного члена сім’ї за останні пів року.

Виплати не можуть перевищувати 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що зараз становить 3 028 гривень. Щоб отримати соціальну допомогу за віком, потрібно звернутися до територіальних органів соціального захисту за місцем реєстрації з такими документами:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • довідка про страховий стаж від Пенсійного фонду;
  • відомості про доходи та майновий стан за останні пів року до дати звернення за допомогою;
  • заява.

Читайте також: Увага. Шахрайство з ідентифікацією пенсіонерів 

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини