Як отримати лікарняний вагітним за кордоном

Як отримати лікарняний вагітним за кордоном

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Для вагітних, які перебувають за кордоном, лікарі можуть сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність без особистого огляду. Роблять це на підставі іноземних медичних документів, що засвідчують вагітність або пологи.

Такий документ може зробити й сімейний лікар, з яким пацієнтка уклала декларацію, і будь-який інший, який має право формувати електронні лікарняні в цій категорії.

Для оформлення лікарняного жінка має надіслати українському лікареві поштою чи будь-яким месенджером документи, де вказано строк вагітності. Вони мають бути перекладені українською мовою та за потреби нотаріально засвідчені. Лікар сформує медичний висновок про тимчасову непрацездатність, якщо термін вагітності більше ніж 30 тижнів.

У випадку пологів український лікар оформить жінці медичний висновок також на підставі іноземних документів про те, що пацієнтка народила.

Якщо в жінки за кордоном були ускладнені пологи або народилося кілька немовлят, лікар має дати породіллі лікарняний не на 126, а на 140 календарних  днів.

Читайте також:  Лікарняний до п’яти днів можна відкрити дистанційно

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини