Унікальний номер запису в реєстрі: що це

Унікальний номер запису в реєстрі: що це

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі розташований на титульній стороні ID-картки з правого боку знизу, над номером паспорта. 

Це цифровий ідентифікатор людини, який допомагає швидко й точно встановити особу. Він складається з восьми та п’яти цифр, які розділені символом «–». 

Перші вісім – це дата народження особи: рік, місяць та число. Далі йде чотиризначний код від 0001 до 9999. Остання цифра унікальна. Її розраховують у машинозчитувальній зоні паспортів за спеціальною формулою.

 Унікальний номер присвоюють під час оформлення одного з біометричних документів – ID-картки чи закордонного паспорта. Ця комбінація цифр не змінюється протягом усього життя людини, навіть коли вона змінює прізвище, ім’я або будь-які інші відомості.

Тож спеціальний порядок цифр у паспорті дає можливість безпомилково ідентифікувати особу.

Читайте також:  В Україні зникнуть селища міського типу

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини