Як отримати податкову знижку за навчання

Як отримати податкову знижку за навчання

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Українці цьогоріч мають можливість отримати податкову знижку за навчання. Це  дає змогу повернути частину коштів, витрачених на освіту у 2023 році.

Оформити податкову знижку може сам студент, якщо має офіційний заробіток, з якого сплачує податки. Або член його сім’ї першого ступеня спорідненості: мати, батько, дружина чи чоловік. 

Держава відшкодовує витрати на оплату навчання у дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної, професійно-технічної та вищої освіти. 

Розмір податкової знижки – 18 відсотків від вартості навчання. Враховуються фактичні витрати за минулий рік.

Оформити податкову знижку можна 31 грудня року, який іде за звітним.

Сума, яку повертають платнику, зараховується на його банківський рахунок у будь-якому комерційному банку. Або надсилають поштовим переказом протягом 60 календарних днів після надходження податкової декларації.

Для перерахунку податкової знижки за навчання необхідно подати в територіальний орган Державної податкової служби такі документи:

  • копію паспорта: 1, 2 сторінки та сторінка прописки студента й одного з батьків, хто подає декларацію на податкову знижку;
  • копію договору з навчальним закладом;
  • квитанції про оплату за навчання за звітний рік;
  • документи, які підтверджують ступінь споріднення: копія свідоцтва про народження дитини, свідоцтво про шлюб — якщо за чоловіка чи дружину;
  • копію податкового номера студента та одного з батьків, хто подає декларацію на податкову знижку;
  • оригінали довідки з місця роботи про нараховану заробітну плату, утриманий ПДФО та суми податкової соціальної пільги (в разі її наявності) за звітний податковий рік;
  • реквізити банківського рахунку для перерахування податкової знижки (номер рахунку, найменування та МФО банку).

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Вища освіта по-новому: студенти отримають більше свободи та можливостей

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

195

Подiлитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини