Як переселенцю звільнитися з роботи в односторонньому порядку

Як переселенцю звільнитися з роботи в односторонньому порядку

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Внутрішньо переміщена особа, яка через війну не могла продовжувати роботу за місцем проживання, має право припинити трудовий договір в односторонньому порядку. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Щоб звільнитися, вимушений переселенець має подати заяву на ім’я роботодавця до центру зайнятості за місцем перебування. З наступного дня дія трудового договору припиняється.

Центр зайнятості у цей же день повідомляє про припинення трудового договору:

– роботодавця. Якщо він перебуває на непідконтрольній території або про нього нічого не відомо, заяву зберігають на підконтрольній території до моменту деокупації. А потім протягом семи календарних днів інформують роботодавця;

– територіальний орган Пенсійного фонду;

– територіальний орган Державної податкової служби.

Внутрішньо переміщена особа, яка не має необхідних документів, отримує статус безробітного без них. Однак до отримання документів та відомостей про трудову діяльність, стаж та дохід – їй призначають мінімальну допомогу по безробіттю.

Читайте також: Допомогу по безробіттю під час війни платитимуть три місяці

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини