єВідновлення: використання коштів перевірятимуть

єВідновлення: використання коштів перевірятимуть

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

В Україні перевірятимуть цільове використання компенсацій на відновлення пошкодженого війною майна в рамках програми єВідновлення. 

Це передбачають зміни до Порядку надання компенсації для відновлення житла, пошкодженого внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією росії.

Отримувачі допомоги зобов’язані протягом 15 робочих днів подати через портал «Дія» або Центр надання адміністративних послуг повідомлення про завершення ремонтних робіт, на які виділялися гроші.

Ремонт вважається завершеним – з моменту, як людина надасть таке повідомлення. А в разі неподання — через 12 місяців з дати зарахування коштів на рахунок.

Обстежуватиме відремонтовані помешкання комісія, яка ухвалювала рішення про виділення компенсації. Перевірки триватимуть протягом 30 календарних днів після закінчення місяця, в якому завершили ремонти. З усіх заяв, що підпадають під цей часовий відтинок, розглянуть не менш як 5 відсотків. 

Перевірятимуть, що фактично зроблено, чи відповідає потребам ремонту закуплені будівельні матеріали. За результатом перевірки складатимуть акт, який буде внесений у Реєстр пошкодженого та знищеного майна.

Читайте також: Як оформити банківську картку єВідновлення

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини