Запрацював реєстр збитків, завданих агресією росії

Запрацював реєстр збитків, завданих агресією росії

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Розпочав роботу офіційний сайт Міжнародного реєстру збитків, спричинених російської агресії проти України. 

Цей онлайн-ресурс створений за резолюцією Комітету міністрів Ради Європи від 12 травня 2023 року. Він є системою обліку заяв фізичних, юридичних осіб та держави Україна про відшкодування збитків, втрат та шкоди, заподіяних нападом росії. 

Завдання Реєстру – приймати та опрацьовувати заяви та докази злочинів. Щоб заява була внесена до цього Реєстру, вона має стосуватися шкоди, завданої росією після 24 лютого 2022 року на території України.

Реєстр не розглядатиме заяв по суті й не призначатиме жодних виплат. Ці функції виконуватиме міжнародний компенсаційний механізм, який буде створено в майбутньому. Реєстр тільки сприятиме цій роботі.

На сайті розміщені відповіді на поширені запитання, там можна дізнатися про процедуру подання заяв на відшкодування збитків.

Ресурс доступний англійською та українською мовами. Згодом з’явиться його французька версія. Офіс Міжнародного реєстру збитків розташований у місті Гаага, Нідерланди.

Україна разом з іншими державами-учасницями та асоційованими членами Реєстру збитків працює над запуском цього механізму. Перші заяви, очікується, прийматимуть у квітні 2024 року. Про це буде повідомлено додатково. 

Докладніше про роботу та мету Міжнародного реєстру збитків можна дізнатися за посиланням.

Читайте також:  У «Дії» з’явиться чат-бот на основі штучного інтелекту «Надія»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини