Запустили реєстр засуджених за сексуальні злочини стосовно дітей

Запустили реєстр засуджених за сексуальні злочини стосовно дітей

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Офіс Генерального прокурора завершив базовий етап наповнення Єдиного реєстру осіб, засуджених за сексуальні злочини проти малолітніх.

Ювенальні прокурори внесли до Реєстру дані про кривдників дітей, які вчинили злочини до його створення. Це більш як 600 злочинців.

Такий реєстр стане запобіжником повторних злочинів педофілів.

Особа потрапляє до електронної бази на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. До реєстру вносять прізвище, ім’я, по батькові засудженого, дату народження, місце проживання чи перебування, інформацію про злочин, за який його засудили. Також база міститиме дані про те, яке кримінальне покарання поніс засуджений, скільки відсидів та чи порушував правила адміністративного нагляду.

Доступ до реєстру матиме обмежене коло осіб. Крім правоохоронців, це будуть директори шкіл і садків, очільники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування.

Ювенальні прокурори продовжують наповнювати реєстр.

Читайте також: Демобілізація: які зміни готують для військовослужбовців

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини