Грошова допомога на оренду житла для переселенців: стартував збір заявок

Грошова допомога на оренду житла для переселенців: стартував збір заявок

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Благодійний Фонд «Право на захист» за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF) оголошує про початок збору даних для надання грошової допомоги на оренду житла у 2024 році.

Ця програма діє у Вінниці та Вінницькій області, Дніпрі та Дніпропетровській області. Проєкт має на меті підтримати внутрішньо переміщених осіб, допомогти їм інтегруватися у нові громади та адаптуватися до нових умов протягом шести місяців.

Хто може отримати допомогу 

Програма орієнтована на родини внутрішньо переміщених осіб, які залишили свої домівки після 24 лютого 2022 року й не отримували цільову грошову допомогу на оренду житла від міжнародних організацій. 

До програми можуть долучитися такі категорії населення:

  • ВПО, які мешкають у місцях тимчасового проживання, і можуть сплачувати оренду після закінчення програми.
  • ВПО, які перебувають під загрозою виселення, зокрема ті, хто проживає у школах і дитячих садках, що відновлюють освітню діяльність.
  • ВПО, які орендують житло, але ризикують бути виселеними через неможливість продовжити оренду.
  • Новоприбулі ВПО (до року), які не хочуть мешкати у місцях тимчасового проживання.

Умови участі в програмі

Претенденти на допомогу мають належати до однієї з уразливих категорій:

  • Родини з одним із батьків, де є одна або кілька дітей до 18 років (до 23 років, якщо дитина навчається на очній чи дуальній формі) або з особами похилого віку (від 55 років). Пріоритет надаватиметься жінці, яка сама очолює домогосподарство.
  • Родина, що складається з однієї чи кількох самотніх осіб похилого віку (від 55 років) або осіб похилого віку з однією або кількома дітьми до 18 років.
  • Родини, в якій є особи з особливими потребами. Стан людини має бути підтверджений медичною довідкою: інвалідність, ВІЛ, туберкульоз, важкий медичний стан – ураження нервової системи, важкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, тяжкі травми, потреба в трансплантації органу, потреба в паліативній допомозі.
  • Прийомні сім’ї, які виховують дітей без супроводу та дітей, розлучених із батьками.
  • Домогосподарства з трьома і більше дітьми.
  • Домогосподарства з вагітними або жінками з дітьми до 3 років.

Усі вищезазначені цільові групи мають бути спроможні оплачувати приватну оренду житла наприкінці періоду підтримки. Тож людям треба розуміти, скільки триватиме грошова допомога та спланувати подальшу діяльність, щоб бути спроможним оплачувати оренду.

Анкета для участі у проєкті доступна за посиланням: https://forms.gle/Mea6D6UNZKzcpouU8

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Зимова підтримка від Червоного Хреста: нова програма стартує в жовтні

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

4 Коментарів до “Грошова допомога на оренду житла для переселенців: стартував збір заявок”

Метановська Світлана :

Доброго дня. А як дізнатися і зареєструватися на допомогу оплати житла. Ми з Херсона.
Син має інвалідність 2 грп.
Зараз підняли оплату у гуртожитку. ВПО ми не отримуємо. Дуже тяжко виживати.
Дякую.

Джавеліна Байрактар :

Доброго дня.
Зверніться будь ласка, до наших юристів за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Олександр :

ВПО з 2023 року

Джавеліна Байрактар :

Доброго дня.
Зверніться будь ласка, до наших юристів за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини