Батьки можуть оформити закордонний паспорт для дитини разом зі своїм

Батьки можуть оформити закордонний паспорт для дитини разом зі своїм

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Українці від 14 років можуть одночасно оформити ID-картку та закордонний паспорт. Це правило діяло раніше. А тепер Державна міграційна служба запроваджує ще одне нововведення. Нині можна буде одночасно оформлюватимуть ще й закордонні паспорти дітям до 14 років.

Один із батьків, який виробляє собі ID-картку та закордонний паспорт, за одне відвідування може оформити закордонний паспорт своїй дитині чи дітям.

Щоб отримати таку послугу, необхідно одному з батьків чи опікунів подати заяву та відповідні документи до підрозділу Державної міграційної служби, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або в Центр надання адміністративних послуг.

Якщо дитині виповнилося 12 років, вона обов’язково має бути присутня під час подання документів на закордонний паспорт.

Такі зміни уряд ухвалив 7 березня, вони набирають чинності через 35 днів із дня опублікування.

Читайте також: Ім’я в паспорті та ID-картці має писатися однаково

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини