Безпліддя лікуватимуть коштом держави

Безпліддя лікуватимуть коштом держави

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Міністерство охорони здоров’я фінансуватиме допоміжні репродуктивні технології за програмою медичних гарантій. 

У 2024 році ця програма покриватиме новий пакет послуг «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)». 

Жінок направлятимуть на перший курс лікування державним коштом, виключно за медичними показаннями.

Лікарні за цю послугу отримуватимуть 60 324 гривні. Прогнозується, що держава зможе профінансувати 30 400 лікувальних циклів. Очікувана кількість новонароджених після впровадження послуги – близько 10 000.

Для долучення до програми за пакетом «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)» медичні заклади мають укласти контракт із Національною службою здоров’я впродовж січня 2024 року за повною формою.

Читайте також: Спростили процедуру отримання протезів

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (066) 945 65 60.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини