Уряд платитиме до 48 тисяч за працевлаштування переселенців

Уряд платитиме до 48 тисяч за працевлаштування переселенців

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Уряд збільшив тривалість надання компенсацій за працевлаштування вимушених переселенців. Замість двох місяців роботодавець отримуватиме гроші від держави три місяці. А за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю – плата буде пів року. 

Зміниться й суми компенсації. Вона залежить від розміру мінімальної зарплати. Досі мінімалка становила 6,7 тисячі гривень на місяць, а з 1 січня  її підвищили до 7,1 тисячі, а з 1 квітня – до 8 тисяч гривень.

Тож якщо роботодавець приймає на роботу переселенця, то наступного року він матиме право на компенсацію до 24 тисяч гривень за особу. За роботу для внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю виплати можуть сягати 48 тисяч на кожного такого працівника.

Роботодавці, які працевлаштують переселенців, можуть подавати заявки на компенсації в електронній формі — через Єдиний державний вебпортал е-послуг «Дія».

Також можна звернутися до центру зайнятості, подати заяву в паперовій формі чи відправити на електронну пошту.

Подавати заяви на компенсації за надання роботи переселенцям можна не раніше, ніж після п’яти робочих днів після працевлаштування.

Читайте також:  Ідентифікацію пенсіонерів продовжили до кінця березня

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (066) 945 65 60.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини