Електронна повістка від ТЦК має таку ж силу, як і паперова

Електронна повістка від ТЦК має таку ж силу, як і паперова

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Нещодавно ми писали, що ТЦК надсилатиме повістки через електронний кабінет.

«Оновлення персональних даних через електронний кабінет — це один із кроків. Далі громадянам, які мають пройти медогляд, територіальні центри надішлють повістку у звичному режимі або через електронний кабінет на проходження військово-лікарської комісії», – зазначив член Комітету ВР з нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв’ю NV.

За словами Веніславського, українці зможуть відстежувати повідомлення від ТЦК у своєму е-кабінеті. 

Олександр Павліченко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини, в ефірі телеканалу КИЇВ24, окреслив наслідки для тих, хто нехтує електронними повістками.

«Електронні повістки  – це сучасний канал зв’язку, який передбачає швидке реагування. І тут не потрібні посередники, які можуть передавати ці повістки: роботодавці, навчальний заклад, управителі ОСББ. Це безпосереднє спілкування з ТЦК. Як на мене, це буде одна з найефективніших форм комунікації. І за невиконання вимог електронної повістки так само настає відповідальність», – сказав виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини.

За його словами, у випадку неявки за повісткою для оновлення персональних даних та проходження ВЛК, настає адміністративна відповідальність. У разі невиконання мобілізаційного розпорядження  – кримінальна відповідальність.

Олександр Павліченко підкреслив, що за невиконання вимог електронної повістки «особа може зазнати адміністративного переслідування: штрафу або позбавлення права керувати автомобілем».

Тож невиконання вимог електронної повістки в кабінеті військовозобов’язаного, матиме такі ж наслідки, як і невиконання вимог повістки, яку вручили фізично. 

За повідомленням заступниці міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерини Черногоренко, електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня 2024 року.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: За порушення правил військового обліку штрафуватимуть без протоколу

За порушення правил військового обліку штрафуватимуть без протоколу

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини