Компенсацію за прихисток переселенців можна оформити дистанційно

Компенсацію за прихисток переселенців можна оформити дистанційно

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Власники нерухомості можуть надати тимчасове житло переселенцям за програмою «Прихисток», перебуваючи за кордоном. І отримати компенсацію за безплатне розміщення людей у своїх помешканнях.

Для цього слід зареєструватися на сайті «Прихисток» та викласти оголошення про можливість надати житло для внутрішніх переселенців. Крім власників, це можуть зробити їхні представники.

Для подачі заявки на компенсацію не обов’язково бути присутнім особисто. 

Достатньо надіслати лист-повідомлення з копіями підтверджувальних документів на електронну адресу місцевої влади. Щоб власнику коректно розрахували компенсацію, варто подати папери одразу – не пізніше наступного робочого дня після надання житла переселенцям. З формами таких повідомлень і заяв можна ознайомитися за посиланням.

Компенсація становить 450 гривень на місяць за розміщення одного переселенця у теплий період року та 900 гривень – під час опалювального сезону.

Читайте також: Посвідчення водія переселенцям видаватимуть за довідкою ВПО

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини