Офіцери освітньої безпеки почнуть працювати у школах вже у січні

Офіцери освітньої безпеки почнуть працювати у школах вже у січні

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

У Національній поліції повідомили, що в дев’яти областях України почне працювати проєкт «Офіцери служби освітньої безпеки». 

У січні у школах, наближених до зони бойових дій та розташованих поблизу російського та білоруського кордонів, з’являться офіцери безпеки.

Проєкт охоплює Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Запорізьку, Київську, Миколаївську, Рівненську, Сумську, Чернігівську області.

Вже стартувало навчання для правоохоронців, які заступатимуть на службу в закладах освіти.

«Згодом їх замінять офіцери служби освітньої безпеки, які пройдуть відбір та підготовку. Мета проєкту – захистити школярів в умовах повномасштабної війни та створити безпекове середовище після її завершення», — поінформували в поліції.

Офіцер служби освітньої безпеки – це не охоронець, а фахівець із питань безпеки в освітньому закладі.

Вони контролюватимуть пропускний режим, комунікуватимуть з екстреними службами, викликатимуть поліцію та особисто реагуватимуть на проблеми, затримуватимуть правопорушників. Окрім поліцейських навичок та виконання протоколу безпеки, такий офіцер матиме знання з психології дитини, щоб розуміти її та за потреби вчасно допомогти. 

Офіцери СОБ стануть медіаторами між адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами й дітьми та разом із педагогами працюватимуть над створенням безпечного середовища для дітей.

Читайте також:  Скільки цьогоріч триватиме національний мультипредметний тест

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38  095 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини