Учнів 4 та 9 класів звільнили від атестації

Учнів 4 та 9 класів звільнили від атестації

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Учні 4 і 9 класів цього року не будуть складати державну підсумкову атестацію. Це, згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, пов’язано з повномасштабною війною.

У відповідній графі додатка до документа про освіту буде запис: «звільнений(а)». Документи про освіту видаватимуться на підставі результатів річного оцінювання. 

Таке рішення полегшить учням завершити здобуття початкової та базової середньої освіти, особливо це стосується дітей, які перемістилися з районів ведення бойових дій.

Раніше міністр освіти Сергій Шкарлет розкрив деталі вступної кампанії для абітурієнтів. Серед іншого – пропонують скасувати ЗНО та вдосконалити національний мультипредметний тест.

Державну підсумкову атестацію в Україні скасовують вчетверте поспіль. У 2020–2021 через коронавірус, а у 2022 та 2023 роках – через ситуацію в країні.

Торік через бойові дії Верховна Рада спростила зовнішнє незалежне оцінювання, скасувала державну атестацію та вступні іспити. Абітурієнти складали єдиний тест, який включав питання з трьох предметів. Такий порядок був єдиним для вступу на всі спеціальності.

Читайте також: У Польщі діють курси, де українських випускників готують до тестування

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини