Українці з підтоплених регіонів отримають 11 600 гривень допомоги

Українці з підтоплених регіонів отримають 11 600 гривень допомоги

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Мешканці Миколаївської та Херсонської областей, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської гідроелектростанції, можуть отримати разову грошову допомогу: 5 тисяч гривень від уряду та 6,6 тисячі гривень від Міжнародної організації з міграції ООН.

Постраждалому треба подати заяву та пред’явити такі документи:

  • документ, що посвідчує особу, або єДокумент;
  • документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • для дітей – свідоцтво про народження або його електронну версію. Інформацію про неповнолітню дитину включають до заяви одного з батьків.

Заяву про допомогу недієздатній особі може подати її законний представник або уповноважена особа органу опіки.

Якщо документи втрачені, людина може пред’явити їх скани чи фотокопії. Або дані з Єдиного державного демографічного реєстру та інших державних інформаційних ресурсів.

Звернутись із заявою до органів соцзахисту необхідно до 31 серпня 2023 року включно.

Кошти надаватимуть через Укрпошту або уповноважені банки, їх можна буде зняти у терміналі.

Разову виплату не надають громадянам, які жили в районах підтоплення, але переїхали до інших громад, зареєструвалися там як внутрішньо переміщені особи й отримують від держави щомісячні виплати на проживання.

Звертаємо увагу: люди, які з 6 червня виїхали з підтоплених окупованих районів Лівобережжя Херсонщини на підконтрольну Україні територію, також мають право на виплати.

Всі управління соцзахисту зобов’язані приймати заяви на грошову допомогу постраждалим від підтоплення.Мінсоцполітики проінформувало про це й обласні військові адміністрації, й управління соціального захисту. Якщо в органі соцзахисту відмовили, телефонуйте на гарячу лінію Національної соціальної сервісної служби: + 38 (044) 289 87 89. Або на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48.

Читайте також: Програму єВідновлення розширять на підтоплені регіони

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини