Вебінар: «Затримання під час збройного конфлікту»

Вебінар: «Затримання під час збройного конфлікту»

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Українська Гельсінська спілка з прав людини запрошує суддів, адвокатів, прокурорів та інших правників на вебінар про затримання під час збройного конфлікту. Захід відбудеться 23 січня, об 11:00.

Збройний конфлікт із росією характеризується систематичними та масовими затриманнями і військовослужбовців, і цивільних. Інколи здається, що окупанти це роблять без жодних підстав. Та чи будь-яке інтернування військовополонених законне, а затримання цивільних – свавільне, відповідно до міжнародного гуманітарного права?

 На вебінарі розглянуть ситуації, коли затримання під час збройного конфлікту є законним, та яким захистом користуються затримані. А також обговорять правове регулювання затримання під час неміжнародного збройного конфлікту.

Спікерка: Анна Козьменко – юристка Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини, адвокатка. З 2019 року вона представляє інтереси потерпілих в ЄСПЛ, має п’ять виграних справ. Нині є представником військового марокканця Брахіма Саадуна, засудженого в ДНР до смертної кари та звільненого у вересні 2022 року. 

Формат проведення – онлайн на платформі ZOOM. 

Вебінар відбудеться 23 січня. Початок об 11:00.

Для участі треба заповнити анкету за посиланням. 

Дедлайн подачі заявок – 21 січня 2022.  

За день до початку вебінару зареєстрованим учасникам надійде лист із посиланням на конференцію. 

У разі додаткових питань звертайтеся, будь ласка, до координаторки освітнього напрямку УГСПЛ Ольги Семенюк, за електронною поштою: [email protected], або за телефоном + 38 (050) 965 31 47. 

Вебінар проходить у рамках Програми USAID Ukraine – USAID Україна «Права людини в дії».

Читайте також: Практичні поради фізичної безпеки правозахисника та що має бути в аптечці

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини