<strong>Ветерани війни можуть отримати 16 тисяч гривень</strong>

Ветерани війни можуть отримати 16 тисяч гривень

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Міністерство у справах ветеранів України та Червоний Хрест України запустили спільний проєкт з підтримки ветеранів, які отримали інвалідність І або II групи внаслідок війни.

Хто може отримати допомогу

Допомогу можуть отримати повнолітні громадяни України, які мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Держава надає 4 тисячі гривень на місяць, протягом чотирьох місяців. Ця виплата не залежить від отримання інших видів допомоги.

Для заповнення заяви потрібно мати:

– електронний підпис, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису;

– міжнародний номер банківського рахунку (IBAN);

– контактний номер мобільного телефону.

Як подати заяву 

1️. Зайдіть на сайт eveteran.gov.ua

2️. Перейдіть за посиланням «Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни». 

3️. Авторизуйтеся за допомогою електронного підпису.

4️. Перевірте прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та зазначте номер рахунку IBAN, номер телефону та електронну пошту. 

5️. Повторно перевірте дані та надішліть заяву. 

6️. Заява надійде до Мінветеранів, там перевірять ваш статус ветерана війни. Якщо все відповідає критеріям, тоді знеособлені дані заявника передаються до Червоного Хреста. Гроші мають надіти протягом 7 робочих днів.

Заявникам не надсилають повідомлення про нарахування або відмову з міркувань безпеки даних ветеранів війни. Якщо ви не отримали допомогу, телефонуйте до Мінветеранів за номером:  +38 (063) 688 95 96.

Читайте також: Хто може звільнитися зі Збройних сил під час воєнного стану

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини