Міністерство освіти оголосило про дати Національного тесту

Міністерство освіти оголосило про дати Національного тесту

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Міністерство освіти і науки затвердило дати проведення Національного мультипредметного тесту для абітурієнтів. Основна сесія відбудеться з 5 до 23 червня, а додаткова — з 11 до 24 липня. Про це йдеться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Реєстрація на основну сесію триватиме з 3 квітня до 3 травня 2023 року. До 7 травня зареєстрований учасник у персональному кабінеті зможе внести зміни: вибрати інший предмет чи змінити населений пункт в Україні або за кордоном.

Буде й додатковий період реєстрації – з 5 до 12 червня. Туди зможуть зареєструватися люди, які не змогли пройти тестування під час основної сесії з поважних причин. Або якщо їм відмовили в реєстрації.

Не пізніше як за 10 календарних днів до початку основної сесії учасники зможуть завантажити з персональних сторінок запрошення. На них буде дата, час і місце проведення тестування.

Учасники додаткової сесії дізнаються про дату й місце не пізніше як за три календарних дні до тестування.

Інформацію про результати основної сесії за шкалою 100–200 балів оприлюднять на персональних сторінках учасників до 28 червня 2023 року, додаткової сесії — до 29 липня 2023 року.

Читайте також: Замість ЗНО абітурієнтам пропонують складати мультипредметний тест

Нагадаємо, учнів 11 класів звільнили від державної підсумкової атестації. Вступ до вишів відбуватиметься на основі національного мультипредметного тесту, як це було у 2022-му.

НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Обов’язкові два — українська мова та математика. Третій предмет – на вибір: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

Тестування відбуватиметься в один день. Іспит триватиме 180 хвилин.

Випускники, які тимчасово перебувають за кордоном і хочуть здобувати вищу освіту в Україні, зможуть скласти НМТ в екзаменаційних центрах, які працюватимуть в різних  країнах.

Також на сайті Українського центру оцінюванню якості освіти днями опублікували пробну версію тесту з англійської мови.

Читайте також: У Польщі діють курси, де українських випускників готують до тестування

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини