Уряд розширив перелік громад, де можна купити житло за сертифікатами єВідновлення

Уряд розширив перелік громад, де можна купити житло за сертифікатами єВідновлення

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Уряд розширив перелік громад, де громадяни, які втратили житло внаслідок війни, можуть купувати помешкання за допомогою житлових сертифікатів єВідновлення. 

Відтепер це можуть бути громади з категорії «території можливих бойових дій». Про це повідомила народна депутатка, голова парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк.

«Українці матимуть ширшу географію для вибору місця проживання. А це розширює можливості програми єВідновлення. З перших днів ми наголошуємо – громадяни не обмежені у праві вибору місця, де вони хочуть жити, використовуючи сертифікат Відновлення. Але згідно з законодавством про компенсацію в рамках програми єВідновлення житловий сертифікат було заборонено використовувати на територіях, де ведуться бойові дії, а також на тих, для яких все ще існує така загроза», – пояснила Олена Шуляк.

Такий статус мають, наприклад, 15 громад на Миколаївщині, 16 громад на Сумщині, понад 40 громад на Харківщини, 14 громад на Херсонщині, 4 громади на Чернігівщині. Деякі з них перебувають у відносно безпечних регіонах – як Новгород-Сіверська й Городнянська громади на Чернігівщині, а також Глухівська та Шосткинська на Сумщині.

Після внесення змін до постанови Кабміну, яка регулює виплату компенсацій єВідновлення, купувати житло за сертифікати єВідновлення дозволили й на територіях, які мають статус тих, де можливі бойові дії.

Олена Шуляк додала, що тепер перелік територій, на яких заборонено купувати житло, став меншим, а отже – розширилися можливості для власників сертифікатів єВідновлення. Досі неможливість купити житло саме там, де люди мали його раніше, викликало нерозуміння – чому в одному населеному пункті купувати житло можна, а по сусідству – ні.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Важливо знати: компенсація за програмою єВідновлення

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини